Texas Holdem Översikt

Texas hold ’em (också hold’em, holdem) är den mest populära av gemenskapen kort pokerspel. Det är också den mest populära pokervariant som spelas i de flesta kasinon i USA. Sin no-limit spel form används i main event av i World Series of Poker (WSOP), som kan ses på ESPN och World Poker Tour, sett på The Travel Channel, och betraktas allmänt som den främsta pokerspelet.

Även om det teoretiskt kan spelas av upp till 22 spelare (eller 23 om bränna kort inte används), spelas det allmänt med mellan 2 och 10 personer. Det är en av de mest positionella av alla pokervarianter, eftersom ordningen på vadslagning är fast under hela alla satsningsrundor. Hold ’em brukar spelas utanför USA, men 7-card stud, Omaha hold ’em och andra spel kan vara mer populär på vissa ställen.

Ursprunget finns det ingen exakt information om var eller när Texas hold ’em Poker var första spelade. Enligt legenden, det tidigaste spelet spelade var i Robstown, Texas, i början av 1900 och den först kom till Dallas, Texas 1925. Texas hold ’em introducerades till Las Vegas av en grupp av Texan gamblers och kortspelare, inklusive Crandell Addington, Doyle Brunson och Amarillo Slim. [1] spelet introducerades senare till Europa av bookmakers Terry Rogers och Liam ”The Gentleman” översvämning. [2] regler beskrivningarna nedan antar en förtrogenhet med det allmänna spel spelet poker och pokerhänder. För en allmän introduktion till dessa ämnen, se Poker, jargong pokerhand, sannolikheten att Poker och Poker. Mål som de flesta varianter av poker, syftet med Texas hold ’em är att vinna Potter, där en pott är summan av de pengar som bet av sig själv och andra spelare i en hand. En potten vinns antingen vid showdown genom att bilda den bästa femkorts pokerhanden av de sju korten tillgängliga, eller genom att satsa för att orsaka andra spelare att vika och överge sina krav till potten.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*